Zo života veterinára

Z veterinárnej nemocnice do vysielania

Práca veterinára v sebe ukrýva dostatok zaujímavých informácií i historiek, o ktoré sa neváhame podeliť ani my. Pozvania na hodnotné rozhovory preto rozhodne neodmietame. Vďaka tomu si môžete vypočuť výstupy nášho veterinárneho špecialistu Marcela Kovalíka v Nočnej pyramíde v RTVS a tiež v relácii rádia Expres Slováci v zahraničí s Oli Džupinkovou

Bojí sa veterinár zvierat?

Práca veterinára nie je len o liečení psov, mačiek či iných menších zvierat. Vo veterinárnej nemocnici sa môžu vyskytnúť aj rôzne exotické, veľké, agresívne či nebezpečné zvieratá.

Marcel Kovalík, pracujúci vo veterinárnej nemocnici v Žiline aj v zahraničí, v rádiu Expres priznal, že sa síce nebojí ani exotických zvierat, no jeden strach ho neopúšťa: „Jediným zvieraťom, ktorého sa bojím, je medveď v lese. Behám po horách a tu na Orave máme veľmi veľa medveďov.” S jedným sa však už stretol aj osobne, a to v nemocnici v Edinburghu. Liečil tam medveďa-alergika zo zoologickej záhrady.

Kýcha alergický pes?

V našich mediálnych vystúpeniach sa dozviete rôzne zaujímavosti z veterinárnej praxe, napríklad aj o zvieracích alergiách. Najčastejším pacientom veterinárneho dermatológa je totiž alergický pacient. Hoci často ide aj o potravinovú intoleranciu, predovšetkým majú aj zvieratá problémy s environmentálnymi alergénmi, ako sú roztoče, prach či peľ.

Alergická reakcia sa u ľudí často spája s kýchaním, ale ako je to s kýchaním psov? „Psí pacient nemá tie respiračné príznaky, ako sú u ľudí, to skôr mačky,” prezradil Marcel Kovalik v Nočnej Pyramíde Slovenského rozhlasu. Ako sa alergia u zvierat naozaj prejavuje a následne lieči, sa dozviete, ak si vypočujete celý záznam z Nočnej pyramídy.

Záznamy z relácií nájdete tu:

Slováci v zahraničí, Expres (45:26)

Nočná pyramída, Slovenský rozhlas (101:58)

Autor: admin

Rezervácia termínu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Získať cenovú ponuku

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Kontaktný formulár

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Pridať recenziu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Anima klub

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Už čoskoro!

Už čoskoro budete môcť svoj názor zverejniť aj na našom Facebooku a účte Google+.