V Anima Vets ako prvý na Slovensku využívame laserový skalpel

V Anima Vets posúvame kvalitu veterinárnej chirurgie na medzinárodnú úroveň. Ako prvý na Slovensku využívame špeciálny laserový skalpel.

Novinkou v našej nemocnici je laserový skalpel CO2 Laser, ktorý na Slovensku otvára nový rozmer veterinárnej chirurgie. Jeho návrh a zavedenie do praxe vychádza z dlhoročných skúseností v humánnej medicíne. Bol vyrobený tak, aby poskytoval špičkovú starostlivosť o domáce zvieratá.

 „Laser je taký presný, že v prípade potreby dokážete selektívne odstrániť iba niekoľko buniek. Jeho najväčšie výhody sú presnosť, jednoduchá manipulácia pri chirurgickom zákroku a najmä bezpečnosť. Zároveň je dostatočne silný na odstránenie aj veľkých nádorov. Pre objasnenie, vysoko zaostrený laserový lúč sa odparuje/reže čisto a presne, pričom súčasne zaceľuje lymfatické cievy a nervy, čo má za následok menšie pooperačné opuchy a výrazne zníženie bolesti oproti klasickým skalpelovým procedúram,” zhodnotil MVDr. Martin Mitra MRCVS, CertAVP, certifikovaný špecialista v chirurgii mäkkých tkanív z Anima Vets.

Milimetrová presnosť

Laserový skalpel sa odlišuje najmä v milimetrovej presnosti. Skracuje sa čas chirurgického zákroku, procedúra sa zjednodušuje, znižuje sa výskyt komplikácií a zvyšuje sa možnosť prevedenia chirurgických procedúr, ktoré nie je možné spraviť klasickým skalpelom.

„Pri použití lasera sa tkanivo vyparuje a zaceľujú sa malé krvné cievy, čo znižuje krvácanie a to zabezpečuje lepšiu viditeľnosť počas operácie a skracuje čas trvania zákroku. Signifikantné zníženie krvácania pri práci s laserom urýchľuje a zjednodušuje procedúru. V mnohých prípadoch nie sú potrebné žiadne stehy,“ doplnil Mitra.

 Urýchlená regenerácia

Náročné chirurgické zákroky so sebou prinášajú aj zodpovedajúcu dĺžku rekonvalescencie a regenerácie. Využitím lasera k tomu prispieva aj jeho dezinfekčný účinok, ktorý znižuje riziko infekcie a urýchľuje hojenie. Laserový lúč zabíja baktérie a tým dezinfikuje operačnú ranu, čím sa znižuje riziko pooperačnej infekcie a komplikácií.

Zavedeniu laserového skalpela do praxe predchádzali niekoľko dňové intenzívne školenia. Chirurgov vo veterinárnej nemocnici v Žiline školil profesionálny tréner Steve Nielsen z Floridy, ktorý má dlhoročné skúsenosti s laserovou chirurgiou.

Našim cieľom je zlepšiť veterinárnu starostlivosť na Slovensku. Využitie laserového skalpela ju znova posúva k poprednej veterinárnej medicíne na západe. Aj naši slovenskí domáci miláčikovia si zaslúžia rovnaký servis ako v New Yorku, Londýne či Sydney.

Lepšie pre tvoje zviera, jednoduchšie pre teba.

Autor: Tomáš Batiz

Rezervácia termínu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Získať cenovú ponuku

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Kontaktný formulár

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Pridať recenziu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Anima klub

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Už čoskoro!

Už čoskoro budete môcť svoj názor zverejniť aj na našom Facebooku a účte Google+.