Zdravotné a úrazové poistenie pre domácich miláčikov

Návštevy veterinára sú často náročné nielen na čas, ale predovšetkým na financie. V zdravotníctve je základom prevencia a nie je tomu inak ani v prípade peňaženiek. Účinnou a v zahraničí obľúbenou prevenciou pre peňaženku majiteľov zvierat je zdravotné a úrazové poistenie pre psy a mačky.

Zoznámte sa, PetExpert

Kým v našich končinách sa to môže zdať ako záležitosť z iného vesmíru, v zahraničí poistenie zvierat úspešne funguje už mnoho rokov. Od tohto roku sa môže stať bežnou súčasťou života aj u nás. Na slovenský trh totiž v októbri prišlo očakávané zdravotné a úrazové poistenie od českej spoločnosti PetExpert, ktorého výhody si naši západní susedia užívajú už dva roky. 

PetExpert je prvým online poistením zvierat na Slovensku  a funguje na jednoduchom princípe – na spolupráci s veterinárnymi klinikami. U nás má poisťovňa dohodu s 15 veterinármi, medzi ktorých patrí aj veterinárna nemocnica Anima. Garantom poistenia je ČSOB Pojišťovna.

Zoznam tvoria veterinári pracujúci okrem Žiliny aj v Trenčíne, Bratislave, Košiciach i Banskej Bystrici a bude sa ďalej podľa potrieb rozširovať. V Českej republike má zazmluvnených necelých 80 % veterinárov.

Poistenie zvierat v praxi

Poistenie psa alebo mačky môže majiteľ uzavrieť kedykoľvek pri bežnej návšteve zmluvného veterinára alebo jednoducho online prostredníctvom elektronických formulárov z pohodlia svojho domova. Nemusíme tak strácať čas návštevou pobočky.  Pri uzatvorení poistky však musí byť splnených aj niekoľko podmienok. Zvieratko musí mať vek aspoň osem týždňov. Maximálna horná hranica je pri mačkách osem rokov, v prípade psov sa to zase odvíja od ich veľkosti.

Poistenie pre psy a mačky funguje na veľmi jednoduchom princípe. Keď v zazmluvnenej veterinárnej klinike či veterinárnej nemocnici ošetria vaše zvieratko, poisťovňa zákrok zaplatí priamo veterinárovi. Chovateľ tak nemusí riešiť žiadne otravné papierovačky. Jedinou povinnosťou je doplatenie spoluúčasti v hodnote desiatich percent z ceny zákroku.

Pozor na čakacie lehoty

Keď si poistíte svojho domáceho miláčika, musíte spozornieť pri čakacej lehote. Je to totiž obdobie, počas ktorého poistenie neplatí. Prakticky aj napriek tomu, že budete mať zvieratko poistené, poisťovňa vám vyšetrenie nepreplatí.

Pri chorobe je to tridsať dní, pri úrazoch tri dni a pri strate či odcudzení zvieraťa dokonca až 60 dní od podpisu zmluvy. Ide o postup, ktorý je bežný aj pri normálnom poistení pre ľudí. Firma sa takýmto spôsobom vyhýba možnosti podvodu.

Čo všetko poistenie zvierat kryje?

Po uzatvorení poistenia a skončení čakacej lehoty máte v rámci poistenia zvierat nárok na preplatenie diagnostiky, liekov, materiálu, samotného ošetrenia a liečby. Samozrejmosťou je krytie operácie a potrebnej hospitalizácie zvieraťa. Všetko do výšky vopred dohodnutého limitu so spomínanou spoluúčasťou.

Okrem zdravotnej starostlivosti je možné prostredníctvom poistenia získať náhradu za smrť či stratu domáceho miláčika. Poisťovňa vtedy zaplatí buď trhovú cenu zvieraťa, alebo hodnotu, za ktorú ste si ho zaobstarali. 

Rôzne balíčky, rôzne služby

Všetky možnosti sa však odvíjajú od zvoleného balíčka poistenia. Niektoré zahŕňajú základnú starostlivosť, súčasťou iných sú napríklad aj náklady na prípadne hľadanie strateného psa či mačky, ako je inzercia či odmena nálezcovi.

Na slovenskom trhu sú na výber tri balíčky pre psy a rovnako tri aj pre mačky. Cena najlacnejšieho balíčka sa pre psy pohybuje od 25 € za mesiac, v prípade mačiek je to o 5 € menej. Cenu si dokážete vypočítať aj online. Pri vypĺňaní objednávky priamo na stránkach PetExpert nezabudnite zadať náš partnerský kód SKP900008. Alebo sa obráťte na nás a poistenie vám pomôžeme vybaviť.

Čo na to veterinárny špecialista?

Ošetrenie, liečba či hospitalizácia domácich miláčikov rozhodne nie je lacnou záležitosťou a práve to je dôvodom na využitie poistenia zvierat, ktoré je v zahraničí už úplne bežné.

Význam zdravotného a úrazového poistenia vidí aj náš veterinárny špecialista Marcel Kovalik, ktorý okrem veterinárnej nemocnice v Žiline pôsobí aj v zahraničných nemocniciach: „Aj u nás, vo veterinárnej nemocnici Anima v Žiline poskytujeme služby špecialistov, ktoré nemusia byť najlacnejšie, najmä keď je nutná hospitalizácia alebo chirurgický zákrok. Takýchto ťažších prípadov máme v našej nemocnici desiatky mesačne.”

Podľa neho sa zákazníci takejto možnosti naozaj potešia: „Získajú kvalitné poistenie zvieraťa so zrozumiteľnými podmienkami a jednoduchým čerpaním priamo v nemocnici.

Autor: admin

Rezervácia termínu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Získať cenovú ponuku

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Kontaktný formulár

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Pridať recenziu

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Objednať Anima klub

Moment, prosím, formulár sa nahráva...

Už čoskoro!

Už čoskoro budete môcť svoj názor zverejniť aj na našom Facebooku a účte Google+.